Over ons

Wie zijn wij?

Elektromic NV werd opgericht in 1968 in het centrum van Geel door Jos Michiels. Oorspronkelijk specialiseerde de firma zich in de verkoop van elektronische componenten. Het pand in het centrum van Geel werd al snel te klein waardoor de onderneming in 1976 verhuisde naar de Molseweg, een invalsweg naar de stad. In 1988 trad Elektromic toe tot Selexion, de grootste aankoopgroepering van het land. Omzetgewijs behoort de onderneming tot de top 20 van de in totaal meer dan 250 winkelpunten. In 1996 nam Koen Michiels de fakkel van z’n vader over. Onder zijn impuls werd korte tijd daarna de IT afdeling opgestart. In 2001 werden de toonzalen uitgebreid naar een oppervlakte van 2000 m².

Heden ten dage is de firma uitgegroeid tot een KMO met 30 medewerkers en aktief op 4 domeinen, nl. CE, IT, Telecom en Automatisatie. Om al onze IT klanten op hun wensen te bedienen werd onze IT tak opgesplitst in 2 afdelingen, de home divisie en het business center.

Onze medewerkers van het business center zijn gespecialiseerd om in functie van de bedrijfsdoelstellingen van de klant te zoeken naar ICT oplossingen op maat. ICT moet een hulpmiddel zijn in het realiseren van de doelstellingen en een tool om succesvol te zijn en zich te onderscheiden van de concurrentie. Om dit te realiseren heeft Elektromic topmerken in haar portfolio waaronder Microsoft, Cisco, Apple en Hp om er maar enkele te noemen. Bovendien is Elektromic Telenet Center en Telenet Business Center. Dankzij de nauwe samenwerking met deze topmerken en de kennis van zaken van onze mensen krijgt service een andere dimensie. Klantentevredenheid is voor Elektromic dan ook doelstelling nummer één.

Strategie

Een van de basiselementen om als firma succes het hebben is wanneer je je laat omringen door de beste mensen in je vak. Elektromic hecht er veel belang aan dat de mensen die er werken van hun hobby hun werk gemaakt hebben. Ze moeten doordrongen zijn van de produkten en diensten die ze aanbieden. Daarenboven kunnen de medewerkers mee doorgroeien binnen de evolutie van het bedrijf. Verder wordt gestreeft naar een optimale work-life balance. Dit resulteert tot weinig personeelsverloop en een betere dienstverlening naar de klant.

Naast een goede dienstverlening streeft Elektromic naar een doorgedreven specialisatie in de domeinen waarin ze aktief is. Zo ook in de ICT afdeling. Door de snelle evolutie houdt Elektromic voortdurend de vinger aan de pols van het bedrijfs- en IT leven. Voor onze klanten betekent dit dat wij anticiperen op hun toekomstige noden. Deze proactieve Account Management benadering maakt het verschil. Het werpt zijn vruchten af. Mede hierdoor realiseerde Elektromic de laatste 10 jaar een verdubbeling van zijn omzet.

Visie op ICT

Elke onderneming heeft zijn/haar specifieke behoeftes en noden. In al onze afdelingen wordt maatwerk afgeleverd. Zo ook in onze ICT afdeling. Alleen wanneer er maatwerk afgeleverd wordt kan ICT apparatuur de onderneming helpen haar bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Maatwerk kan echter slechts afgeleverd worden wanneer onze medewerkers een goede analyse van uw onderneming kunnen maken. Langetermijnrelaties opbouwen die berusten op wederzijds vertrouwen en respect is het streefdoel – ook op financieel vlak. Ons ruim, trouw klantenbestand bewijst dat die aanpak ook werkt.

Daarnaast is maatwerk ook slechts mogelijk wanneer een breed scala aan produkten wordt aangeboden. Elektromic is gespecialiseerd in alle technieken die verband houden met (lokale) netwerken. We hebben doorgedreven kennis van Voice over IP (VOIP) waardoor de klassieke telefooncentrale kan vervangen worden door netwerktechnologie. Onze automatisatie afdeling is tevens gespecialiseerd in IP camera systemen, dewelke gebruikmaken van hetzelfde netwerk. Onze ICT afdeling configureert het netwerk en heeft kennis van besturingssystemen en ERP computersoftware. Deze ERP pakketten verbinden alle bedrijfsprocessen (boekhouding – logistiek – verkoop/service – klantenrelatiemanagement) waardoor alle informatie door iedereen binnen het bedrijf bruikbaar is. Deze software leidt tot een efficiëntere manier van werken, een betere communicatie binnen het bedrijf en zelfs tot kostenreductie.


Francis Peeters
Business Unit Manager ICT B2B
IT Manager
T. +32 479 01 01 23
Email: Francis.Peeters@elektromic.be

           

Recente Artikels

Digital Signage (PowerSign) verandert de manier waarop bedrijven communi

Hoewel de meeste mensen reeds uit ervaring weten "je krijgt wat

Support Nodig?

Nieuws

Friday, September 2, 2016 - 14:10
Thursday, September 19, 2013 - 23:24
Thursday, September 19, 2013 - 18:16

Social Media

               

Google+ PowerSign on google+
Go to top